Ποιος είμαι

Σύντομο Βιογραφικό:

Γεννήθηκα στην Νέα Σμύρνη το 1975, η οικογένεια μου είναι από τις πρώτες που εγκαταστάθηκαν στην πόλη όταν ιδρύθηκε. Αποφοίτησα από το 2ο Λύκειο Νέας Σμύρνης, και σπούδασα Αρχιτεκτονική στην Ιταλία, στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στο Μηχανικό, και στην συνέχεια έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία – Χωροταξία στο ΕΜΠ. Αντικείμενο της πτυχιακής μου εργασίας ήταν η εφαρμογή του θεσμού της Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης.
Από το 2004 εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα ως μελετητής μηχανικός, με κύριο αντικείμενο την εκπόνηση μελετών και την επίβλεψη δημόσιων και ιδιωτικών έργων και έχω εμπειρία σε θέματα αστικών αναπλάσεων. Στον ελέυθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την ποδηλασία και το βουνό. Είμαι μέλος του Αθηναΐκού Ορειβατικού Συλλόγου και της Εστίας Νέας Σμύρνης. Είμαι παντρεμένος με την Μαρία Αντωνίου και έχουν ένα γιό.

Συμμετέχω στα κοινά της Ν. Σμύρνης δραστηριοποιούμενος μέσα από την δημοτική Κίνηση Στροφή Νέας Σμύρνης, κύριως σε ζητήματα που αφορούν τη διαφάνεια στο δήμο και για την προάσπιση των δημόσιων χώρων.

 

Γιατί είμαι υποψήφιος:

Η Νέα Σμύρνη αποτελεί ίσως ένα παράδειγμα της μελλοντικής πολιτικής σκηνής σε κεντρικό επίπεδο αν δεν υπάρξει απάντηση από πλευράς των πολιτών. Η πολιτική υποχωρεί και την θέση της παίρνει μια ευκαιριακή διαμόρφωση συμμαχιών με μόνο στόχο την εξουσία και το μοίρασμα της καρέκλας, με βασικό στόχο φυσικά να μην πειραχθεί η καθεκυστία τάξη. Συγκροτούνται έτσι ψηφοδέλτια που είναι δήθεν υπερκομματικά, ενώ είναι στην πραγματικότητα διακομματικά. Όπου συμμετέχουν στελέχη διαφόρων κομμάτων με σκοπό να προσεγγίσουν ψήφους από παντού, όχι στην βάση μιας πρότασης, αλλά γνωριμιών και προσωπικών στρατηγικών.

Στον αντίποδα, η δημοτική κίνηση «Στροφή Νέας Σμύρνης» είναι μια ζωντανή συλλογικότητα, με μέλη που συναποφασίζουν μέσα από συνελεύσεις τις δράσεις και την στρατηγική τους. Γίνονται συζητήσεις για τα θέματα που αφορούν την πόλη και όχι μόνο, οργανώνονται δράσεις  και γενικά λειτουργούμε συλλογικά. Αυτή είναι η ουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης που θέλει να είναι κοντά στους πολίτες. Σε αυτή την συλλογικότητα συμμετέχω, συνδιαμορφώνω τις θέσεις της, συμβάλλω με τις γνώσεις μου και συνεισφέρω σύμφωνα με τις δυνατότητές μου.

Αχιλλέας Παυλίδης

Σχολιάστε